Damaskduk

Damaskduk

Vakker damaskduk i høy kvalitet - til deg som verdsetter å dekke et fint bord

Damaskduker

Damaskduker er tekstilduker med damaskveving - også kalt jacquard-veving. Mønsteret i damask er vevd rett inn i selve stoffet. Det er en spesiell (og ganske komplisert) teknikk som gir myke og runde former i mønsteret. Dukens mønster vises vakkert og diskrét av kontrasten mellom matt og blankt. Dette er unike egenskaper for damaskduker. Garntype og bomullskvalitet betyr imidlertid mye for kvaliteten på vevingen. Den klassiske duken er skapt av en tradisjonsrik teknikk - kombinert med nytt og moderne design. Våre duker produseres på utvalgte fabrikker i Europa, som overholder europeiske standarder - for eksempel når det gjelder innhold av kjemiske stoffer.


Tilbud på damaskduker

voksdugen.dk leverer damaskduker av høyeste kvalitet. Vi tilbyr et stort utvalg av damaskduker. Her finnes både moderne og klassiske mønstre av damaskduker i flere ulike mål - til svært attraktive priser. Se for eksempel vårt utvalg av vakre og stilige damaskduker fra Juna, Engholm eller Bjørn Wiinblad i menyen til venstre. Her finnes eksklusive damaskduker til spisebordet – til hverdags og til fest.


Vakre damaskduker i høy kvalitet - til deg som verdsetter å dekke et fint bord

Vi selger flest hvite og lyse jacquard-vevde damaskduker. Men du finner også flotte duker i svart, grått, blått, naturfarget, rødt og lilla. Dukene fås i forskjellige størrelser.


Vedlikehold

Hvis du har sølt på duken, er det en fordel å ha en damaskduk som er behandlet med teflon. Overflatebehandlingen sikrer deg ikke bare en flott duk - men også at stoffet er smussavvisende og lettere å holde rent. Husk å vaske mørke farger separat. Fargede tekstiler vaskes uten optisk hvitt og blekemiddel. For mer informasjon om vedlikehold, vask og stryking - se mer informasjon under hver enkelt duk.

Begrepet damask er en spesiell måte å veve på – jacquard-veving. Ordet damask kommer fra byen Damaskus. Det var de første korsridderne som tok med seg det vakre stoffet til Europa. Den spesielle vevemetoden betyr at mønsteret i duken fremstår som om det veksler mellom matte og blanke overflater.